[vc_custom_heading text=”10 TIPS” font_container=”tag:h2|font_size:26|text_align:center” use_theme_fonts=”yes”][vc_custom_heading text=”bij het kopen van een koolmonoxidemelder” font_container=”tag:h2|font_size:20|text_align:center” use_theme_fonts=”yes”]
 1. Betrouwbare merken

  Er is veel te doen geweest over onbetrouwbare koolmonoxidemelders in 2015. Koop daarom een koolmonoxidemelder van een gerenommeerd merk zoals Smartwares, First Alert en Fire Angel.

 2. Goedkoop is vaak duurkoop

  Goedkope melders (vaak te koop in discountwinkels) hebben een ander binnenwerk en een andere detectie-sensor, dat maakt ze goedkoper, maar niet perse betrouwbaarder. Koop geen inferieur merk, deze zijn onbetrouwbaar!

 3. Levensduur koolmonoxidemelder

  Een koolmonoxidemelder gaat doorgaans 5 jaar mee. Er bestaan melders die 10 jaar meegaan, deze zijn vaak duurder in aanschaf. Zorg ervoor dat u tijdig uw koolmonoxidemelder vervangt. Het bouwjaar staat vaak op de achterkant van de melder.

 4. Keuring en certificering

  Koolmonoxidemelders in Nederland moeten het certificaat BS EN 50291 hebben. Dit betekent dat de melder aan alle technische eisen in deze norm voldoet.
  Heeft uw melder deze keuring niet, vertrouw de melder niet en schaf een nieuwe aan.

 5. Meerdere koolmonoxidemelders

  Het is verstandig om op meerdere plaatsen in uw huis een koolmonoxidemelder te hebben! Plaats in ieder geval een CO-melder in buurt van elke CV ketel, geiser, HR-combi ketel en/of  kachel. De brandweer adviseert ten minste één melder op elke verdieping van uw huis.
  Zorg er ook voor dat u overal in huis het alarmsignaal kan horen.

 6. Betrouwbare webwinkels

  Koop uw koolmonoxidemelder bij een webwinkel met het thuiswinkel keurmerk. Op onze website vindt u een overzicht met betrouwbare webwinkels met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

 7. Koop géén combi-melder

  Dit is een koolmonoxide- en rookmelder in één. Rook stijgt, koolmonoxide niet. Beter is om twee aparte melders aan te schaffen. Één rookmelder aan het plafond en één koolmonoxidemelder aan de wand.

 8. Denk ook aan rookmelders

  Een goede tip is om ook direct enkele rookmelders bij uw bestelling te plaatsen! Vaak betaald u verzendkosten bij uw bestelling. Het is daarom goedkoper om er direct een rookmelder bij uw bestelling te plaatsen. Zo betaalt u geen dubbele verzendkosten.

 9. Gebruikte koolmonoxidemelders

  Koolmonoxidemelders hebben een regulier houdbaarheid van ongeveer 5 jaar. Koop daarom géén gebruikte koolmonoxidemelder.

 10. De beste plaats voor een koolmonoxidemelder

  Er bestaat veel onduidelijkheid hierover. De beste plaats voor een koolmonoxidemelder is op ademhalingshoogte (ooghoogte). Plaats de koolmonoxidemelder daarom tegen de muur en niet op het plafond. Koolmonoxide vermengt zich met lucht en stijgt zodanig niet (zoals rook).
  Wilt u geen gaten boren, er zijn handige montagesets op de markt.