Waar kan ik een koolmonoxidemelder het beste monteren of plaatsen?

  0
  2531

  Het monteren van een koolmonoxidemelder is niet ingewikkeld. U moet er wel goed op letten waar u de melder plaatst! Hang de koolmonoxidemelder niet tegen het plafond, maar op ong. 1,5 meter hoogte. Koolmonoxide is een gas wat niet stijgt zoals rook dat wel doet.

  De beste plaatsen om een koolmonoxidemelder te plaatsen zijn:

  • Zorg dat u het melder alarm altijd kunt horen, koolmonoxide ruikt of ziet u namelijk niet.
  • Bij een brandstof verbruikend toestel (boiler, geiser, cv-installatie, gaskachel), moet u de melder in of nabije die ruimte installeren.
  • Bij een goed onderhouden of verkeerd gemonteerde CV ketel kan ook koolmonoxide vrijkomen, zorg dus dat er altijd een melder hangt in de buurt van uw CV ketel.
  • Woont u in een studio of appartement, plaats de melder dan zo ver mogelijk verwijderd van uw kookvoorzieningen, maar wél in de buurt van uw slaapplaats.
  • Als het brandstof verbruikend toestel in een kamer staat die normaal niet wordt gebruikt (bv. een boilerruimte), plaats de melder dan net buiten deze ruimte zodat u deze beter kunt horen.
  • Twijfelt u? Koop dan nóg een melder. Het is niet onverstandig om in elke kamer en slaapkamer een koolmonoxidemelder te hebben hangen.

  Wilt u niet liever niet in uw muur boren? Bij Brandpreventiewinkel.nl verkopen ze handige magnetische montagesets, waardoor de melder binnen 1 minuut gemonteerd is. Zonder gaten! Kijk hier voor de montagetsets.