Kabinet wil gevaren koolmonoxide bestrijden

2
2548
koolmonoxide gevaar

DEN HAAG – De kansen op ongelukken door koolmonoxide moeten zo klein mogelijk worden, vindt het kabinet. Nog steeds overlijden er mensen aan koolmonoxidevergiftiging, meestal als gevolg van een slecht onderhouden gastoestel en te weinig ventilatie.

Koolmonoxide is erg giftig en ontstaat bij onvolledige verbranding van bijvoorbeeld gas.

Er komt nu een waarschuwingscampagne voor de gevaren. Verder moeten consumenten beter kunnen vertrouwen op keurmerken voor cv-installateurs. Die keurmerken moeten een betere garantie voor kwaliteit geven.

Minister Stef Blok (Wonen) en zijn collega Edith Schippers (Volksgezondheid) reageren met hun plannen op aanbevelingen van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid. Die constateerde dat consumenten onvoldoende kunnen vertrouwen op de huidige keurmerken. Blok laat nu verschillende varianten van keurmerken onderzoeken. Hij werkt samen met de installatiesector, consumenten en gebouweneigenaren.

Schippers gaat met fabrikanten in gesprek over koolmonoxidebeveiliging in cv’s. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit doet nader onderzoek naar de kwaliteit van koolmonoxidemelders.

bron: telegraaf.nl

2 REACTIES

  1. Ik kocht een gerenommeerde (goedgekeurde)koolmonoxide melder van het merk Kidde(Kidde 10LLDCO)In de instructie wordt aanbevolen om het apparaat niet dichter dan 2 mtr. van de bron te plaatsen en niet verder dan 4 mtr.
    Het in uw campagne gebruikte voorbeeld (foto) hangt slechts 0,3 mtr. (30cm)van het apparaat.
    Daarnaast beveelt Kidde aan om op iedere verdieping een meter te plaatsen
    maar de aanbevolen afstanden zouden dan niet meer juist zijn. Ik constateer dat dat vele instructies tegenstrijdig zijn. Nagenoeg iedere “specialist” heeft een mening maar deze is nergens gelijk. Dit is volgens mij een punt van discussie voor de overheid.

  2. Elke cv-ketel de rookgas concentrisch aansluiten dan pak je alle problemen voor 90 procent al aan! Want dan gaat de cv-ketel gewoon in storing als de pijp niet goed zit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here